Протести избухнаха в Хага, Нидерландия, след като правителството обяви въвеждане от

...
Протести избухнаха в Хага, Нидерландия, след като правителството обяви въвеждане от
Коментари Харесай

Сблъсъци в Хага заради частичния локдаун |

Протести избухнаха в Хага, Нидерландия, откакто държавното управление разгласи въвеждане от на следващия ден за 3 седмици на непълен локдаун поради ковид, съобщи Франс прес.

Демонстрантите влязоха в конфликти с полицията, хвърляха пиратки и камъни по служителите на реда. Полицията употребява водно оръдие, с цел да ги разпръсне.

Протестът, в който участваха към 200 души, бе проведен в региона на министерството на правораздаването и сигурността, където министър председателят Марк Рюте даваше конференция, на която разгласи новите рестрикции.

Нидерландия се връща от през днешния ден към стягане на ограниченията за ограничение разпространяването на COVID-19 най-малко за три седмици поради повишаването на случаите на инфектирани с ковид, съобщи Агенция Франс Прес.

Баровете, заведенията за хранене, кафенетата и супермаркетите ще затварят в 8 часа вечерта, а магазините, в които не се продават артикули от първа нужда ще работят до 6 часа вечерта.

Прекратяват се обществените събития, а броят на гостите при домашни визити няма да може да надвишава четирима.

Училищата остават отворени, а хората ще могат да напущат домовете си гладко. Властите предизвикват по опция да се работи от у дома.

Случаите на COVID-19 се усилиха, откогато държавното управление смъкна множеството ограничаващи ограничения на 25 септември, достигайки рекордните равнища от над 16 000 в четвъртък и в петък.

Страната със 17 млн. души население е удостоверила 2,2 млн. случая на COVID-19 и 18 612 умряли от началото на пандемията предходната година.

Болниците предизвестяват, че няма да се оправят през зимата при актуалните условия.

Ръстът на новозаразените идва, макар че 82% от нидерландците над 12-годишна възраст са изцяло имунизирани.

В интензивни отделения 69 на 100 не са имунизирани, само че отслабващият резултат на имунизацията, в частност при по-възрастните, се счита за причина за скокът на новите случаи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР